You are here

Webcastserie 'The Smart Grid'

 

smart grid

 

De exponentiële vooruitgang van embedded computing, sensoren en signaalverwerking leidt, samen met de opkomst van zeer efficiënte vermogenselektronica, tot razendsnelle veranderingen in de manier waarop we energie opwekken, distribueren en verbruiken. Energie gaat digitaal: de technologieën die gebruikt worden om energiesystemen te beheren en te monitoren veranderen van analoog naar digitaal.

Bekijk deze webcastserie om te leren hoe de digitalisering van energietechnologie van invloed is op de energiesector. Ook komt aan bod hoe National Instruments investeert in ontwikkelingen en tools om in de toekomst aan de fluctuerende vraag naar energie te voldoen. Verder leert u hoe andere bedrijven hun embedded systemen voor digitale energie ontwikkelen aan de hand van de tools en technologieën die vandaag de dag beschikbaar zijn.

De webcasts zijn gepresenteerd in het Engels.

smart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De digitale energie revolutie: de manier waarop energie opgewekt, gedistribueerd en verbruikt wordt, verandert

Hoe kunnen we het ontwerpproces voor embedded systemen die ingezet worden voor smart grid toepassingen verbeteren? Wat zijn de belangrijkste belemmeringen die de productiviteit verlagen en die leiden tot toenemende ontwikkelkosten en risico's?

Deze vragen stelden de experts van National Instruments aan ontwikkelaars van energietechnologie overal ter wereld. Bekijk deze webcast en ontdek hoe de R&D-teams van NI werken om de belangrijkste bottlenecks en problemen in het ontwikkelingsproces weg te nemen. Leer hoe u met nieuwe tools en technologieën van NI deze uitdagingen kunt overwinnen.

Sprekers:

Dr. James Truchard - President, CEO en mede-oprichter National Instruments
Brian MacCleery - Principal Product Manager for Clean Energy, NI
Owen Golden - VP, Global Energy, NI

 

electr power

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slim onderhoud en beheer van elektrische stroomopwekking

Nu er in toenemende mate hernieuwbare energie wordt opgewekt, verandert het stroomnet van een eenrichtingssysteem waarin stroom vanaf een paar centrale opwekkingsbronnen afkomstig is naar een systeem dat bestaat uit verspreide opwekkingspunten en opslagbronnen. Om op deze veranderingen in te spelen, zoeken nutsbedrijven en netbeheerders naar nieuwe manieren om hun netwerken te beheren. Tegelijkertijd is er een vraag om meer uit bestaande systemen te halen, waardoor operators van conventionele elektriciteitsbedrijven worden uitgedaagd om nieuwe manieren te bedenken waarop hun uitgebreide infrastructuur slimmer wordt ingezet.

Bekijk deze webcast om te leren welke strategieën er zijn om de beperkingen voor de huidige inzet van gedistribueerde stroomopwekking te overwinnen met behulp van intelligente stroomopwekking in plaats van met dure investeringen.  Beluister hoe de All Programmable System on Chip (SoC)-technologie oplossingen biedt voor zowel snelle besturing als voor het veilig beheren van generatoren van groene energie die via het smart grid worden gedistribueerd.

Sprekers:
Bob Leigh, P.Eng – CEO, Prolucid LocalGrid Technologies Inc.
Kamalina Srikant – Marketing Development Manager, Asset Monitoring Systems, NI
Yvonne Lin – Industrial Marketing Manager, Xilinx

 Bekijk deze webcast


104x82

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe transmissie en distributie moderniseren met behulp van intelligente elektronica

Wereldwijd maken bedrijven met behulp van FPGA ontwikkelomgevingen intelligente elektronische systemen die zeer op maat worden ontworpen voor de specifieke behoeften van het huidige net en het toekomstige smart grid.

Een van de belangrijkste stimulansen van deze technologie is de mogelijkheid om om gesynchroniseerde power quality metingen en fasemetingen over een uitgestrekt netwerk te maken, zodat de staat van het stroomnet in real-time in kaart gebracht kan worden.
Deze kennis maakt het op zijn beurt mogelijk om automatisch netbeheer te verbeteren. De ontwikkeling van het stroomnet zorgt voor een toenemende behoefte aan systemen die de power quality op een geavanceerde wijze kunnen meten en combineren. Neem deel aan deze webcast om uw kennis van moderne smart grid-metingen en -analysetechnieken te vergroten.

Sprekers:
Daniel Kaminsky, PhD – Director, Division of Virtual Instrumentation, Elcom
Roberto Piacentini – Sr. Manager, Strategic Business Development, Global Energy Segment, NI
Tim Appleton – Business Development Manager, Energy Sector, Intel

 Bekijk deze webcast

energy

 

 

 

 

 

 

 

Bespaar Megawatts dankzij energiebeheer

Grote stroomverbruikers willen meer dan ooit toegang en inzicht in actuele en zinvolle gegevens over hun stroomverbruik. Dankzij intelligent energiebeheer kunnen bedrijven hun financiële resultaten verbeteren zonder dat dit ten koste gaat van de verdere bedrijfsvoering. Ontdek hoe de nieuwste tools op het gebied van energiebeheer worden gebruikt om overmatig energieverbruik op een slimme manier vast te stellen, zodat energiebesparingen, efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden.
Sprekers:
Brett Burger – Sr. Product Marketing Manager, Embedded I/O, NI
Hugo Yza – Eigenaar van Energyza